Andragoški zavod Andragoški zavod - 90 let

Center medgeneracijskega učenja Maribor

Katalog izobraževanja 2018/2019

Katalog2018

 

Izkoristite ugodnosti!

Drugi o nas

Natalija Polajžer
udeleženka na točki vseživljenjskega učenja

"Angleščino sem se začela učiti kot popolna začetnica, ker se mi zdi znanje jezika zelo pomembno. Všeč mi je, da učenje poteka prilagojeno mojim sposobnostim."

Več

e-novice

DA, želim BREZPLAČNO obveščanje o novostih!

Prva obletnica otvoritve centrov medgeneracijskega učenja na ljudskih univerzah po Sloveniji

fotka za objave-sinergija za učenje

Z vizijo, da se bo projekt usidral v srca vseh generacij in uspešno živel še naprej na nacionalni ravni, tudi letos pripravljamo prav poseben vseslovenski Dan medgeneracijskega učenja, ki se bo odvijal 19. novembra 2014 na ljudskih univerzah po vsej Sloveniji.

 

 

 

Obiščite AZM-LU in se vključite v delavnice, kjer bomo skupaj spoznavali moč sodelovanja in trajnostnega učenja.

Lansko leto ustanovljeni Centri medgeneracijskega učenja, ki delujejo pod okriljem ljudskih univerz, letos novembra obeležujejo prvo obletnico delovanja. V enem letu se je v sklopu tega vseslovenskega projekta zvrstilo nekaj več kar 730 medgeneracijskih dogodkov, ki so z namenom spodbujanja organiziranega in strokovno podprtega procesa izmenjave znanj ter izkušenj združili najrazličnejše generacije.

Z vizijo, da se bo projekt usidral v srca vseh generacij in uspešno živel še naprej na nacionalni ravni, tudi letos pripravljamo prav poseben vseslovenski Dan medgeneracijskega učenja, ki se bo odvijal 19. novembra 2014 na ljudskih univerzah po vsej Sloveniji. Poiščite najbližji center medgeneracijskega učenja in se vključite v najrazličnejše delavnice, kjer bomo skupaj spoznavali moč sodelovanja in trajnostnega učenja.

Slavnostni poklon uspešnemu enoletnemu delovanju Centrov medgeneracijskega učenja bo predstavljala prireditev Sinergija za učenje. Pridružite se nam v sredo, 19. 11. 2014, ob 10. uri, v prostorih javnega zavoda Cene Štupar - CILJ (Linhartova 13, Ljubljana), kjer se bomo skupaj sprehodili v svet znanja, retrospektivno pogledali preteklo pot in predstavili nadaljnjo vizijo razvoja centrov medgeneracijskega učenja na Ljudskih univerzah.

Projekt so že podprli naslednji ambasadorji medgeneracijskega učenja:
- slovenska filmska in gledališka igralka Zvezdana Mlakar,
- glasbenica Urška Majdič,
- priznani kuhar Bine Volčič,
- slovenski kolesar Matej Mohorič,
- znana popotnica, pisateljica in fotografinja Benka Pulko,
- podjetnik in eden izmed ustanoviteljev podjetja Zemanta Andraž Tori ter
- profesor na Biotehniški fakulteti prof. dr. Emil Erjavec.

Potek osrednjega dogodka in natančen program dogajanja na vseslovenskem Dnevu medgeneracijskega učenja bo objavljen na spletni strani posameznih ljudskih univerz in ZLUS: www.zlus.si.

Za dodatne informacije o projektu in ZLUS se obrnite na:
Vanja Žižmond, predstavnica za odnose z javnostmi, t 041 945 877, m Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Manca Šalehar, predstavnica za odnose z javnostmi, t 031 369 379, m Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Informacije o dogodkih na AZM-LU: 02/234-11-11

Aktualno

Vabimo k sodelovanju v Tednu vseživljenjskega učenja (TVU)

Vse zainteresirane ustanove, društva in posameznike prijazno vabimo k soustvarjanju TVU in Parade učenja.
Tudi v letu 2019 na AZM-LU prevzemamo vlogo regionalnega koordinatorja TVU, ki bo potekal od 10. do 19. maja 2019, v razširjenem terminu pa do konca junija. TVU je vseslovenski festival učenja, s katerim opozarjamo na vseprisotnost in pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Skupaj s sodelujočimi ustanovami Mariborčanom vsako leto ponudimo številne brezplačne izobraževalne dogodke, predstavitve, delavnice, predavanja, razstave, dneve odprtih vrat ipd.

To je priložnost, da se tudi vi predstavite širši javnosti ter prispevate k širjenju kulture vseživljenjskega učenja v Mariboru in širše. Sodelujete lahko s svojimi izobraževalnimi, informativnimi in promocijskimi dogodki, ki so odprti za vse ali namenjeni zaključenim skupinam. Morda imate v času festivala že načrtovane kakšne dogodke in jih lahko priključite TVU.
Za prijave k sodelovanju in informacije smo na voljo na: 02 234 11 30, 041 776 834, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Vabljeni tudi k sodelovanju na Paradi učenja (sreda, 15. maj), kjer lahko na stojnici, na odru ali z delavnico predstavite svojo dejavnost. Gre za enodnevni festivalski dogodek za promocijo vseživljenjskega učenja v okviru TVU in se dogaja v večjih slovenskih mestih istočasno. Naša Parada učenja bo na dvorišču Vetrinjskega dvora v središču mesta v dopoldanskem času, spremljevalni dogodki pa tudi na drugih lokacijah.

Brezplačni tečaji

Andragoški zavod Maribor
- Ljudska univerza

Maistrova ulica 5, 2000 Maribor

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
T: +386 2 234 11 11
M: +386 51 356 560
F: +386 2 234 11 22

© 2012 Andragoški zavod Maribor - Ljudska univerza | Piškotki
Oblikovanje spletne strani: NAVDIH.NET, Izvedba: Lampret.net