Andragoški zavod Andragoški zavod - 90 let

Center medgeneracijskega učenja Maribor

Katalog izobraževanja 2018/2019

Katalog2018

 

Izkoristite ugodnosti!

Drugi o nas

Ivana nikolicIvana Nikolič, udeleženka v programu trgovec

Na Andragoškem zavodu Maribor sem že neštetokrat potrkala na vrata pisarne svetovalnega središča. Najprej sem bila vključena v osnovno šolo za odrasle. Odkar sem vključena v šolo za odrasle, gledam na življenje drugače in enostavno se bolje počutim. Mislim, da bom s šolanjem nadaljevala, saj bi si rada pridobila prvi poklic. O izbiri poklica sem se že posvetovala s svetovalko Alenko Sagadin Mlinarič. Rada bi postala romska pomočnica, saj imam rada otroke in bi jim rada predstavljala dober zgled za učenje. A še pred tem si moram pridobiti prvi poklic. Torej me čaka še dolga pot učenja.

Več

e-novice

DA, želim BREZPLAČNO obveščanje o novostih!

Vabljeni na brezplačni medgeneracijski delavnici v mesecu marcu:

Ali vemo, kaj nosimo?

9. marec 2016 ob 12.00

Na tokratnem medgeneracijskem srečanju se bomo pogovarjali o naših potrošniških navadah na primeru oblačil. Srečanje bomo pričeli z ogledom pretresljivega polurnega dokumentarca o proizvodnji bombaža v Indiji, ki bo izhodišče za pogovor.

Kje in pod kakšnimi pogoji izdelujejo oblačila, ki jih nosimo? Kakšne so posledice za okolje in ljudi? Kakšne kemikalije se skrivajo v oblačilih in kako izbrati, da bomo ostali zdravi? Kako se potrošniške navade razlikujejo med generacijami? Kaj lahko storimo sami, da bomo obrnili tok globalne tekstilne industrije in prispevali k spremembam?

 

Pomladanske dekoracije

 16. marec 2016 ob 16.00

Na delavnici bomo izmenjali ideje za izdelavo pomladanskih dekoracij za polepšanje doma in skupaj ustvarjali. Vabljeni vsi, otroci in starejši, ki ste spretni pri ustvarjanju in tisti, ki bi se radi naučili preprostih a učinkovitih tehnik.
S seboj prinesite material, ki ga želite uporabiti, nekaj pa ga bo na voljo tudi na delavnici, prav tako pripomočki.

IMG 9361

 

Delavnici sta brezplačni, prijave zbiramo v info pisarni AZM-LU ali na: 02 234 11 11, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Aktualno

Vabimo k sodelovanju v Tednu vseživljenjskega učenja (TVU)

Vse zainteresirane ustanove, društva in posameznike prijazno vabimo k soustvarjanju TVU in Parade učenja.
Tudi v letu 2019 na AZM-LU prevzemamo vlogo regionalnega koordinatorja TVU, ki bo potekal od 10. do 19. maja 2019, v razširjenem terminu pa do konca junija. TVU je vseslovenski festival učenja, s katerim opozarjamo na vseprisotnost in pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Skupaj s sodelujočimi ustanovami Mariborčanom vsako leto ponudimo številne brezplačne izobraževalne dogodke, predstavitve, delavnice, predavanja, razstave, dneve odprtih vrat ipd.

To je priložnost, da se tudi vi predstavite širši javnosti ter prispevate k širjenju kulture vseživljenjskega učenja v Mariboru in širše. Sodelujete lahko s svojimi izobraževalnimi, informativnimi in promocijskimi dogodki, ki so odprti za vse ali namenjeni zaključenim skupinam. Morda imate v času festivala že načrtovane kakšne dogodke in jih lahko priključite TVU.
Za prijave k sodelovanju in informacije smo na voljo na: 02 234 11 30, 041 776 834, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Vabljeni tudi k sodelovanju na Paradi učenja (sreda, 15. maj), kjer lahko na stojnici, na odru ali z delavnico predstavite svojo dejavnost. Gre za enodnevni festivalski dogodek za promocijo vseživljenjskega učenja v okviru TVU in se dogaja v večjih slovenskih mestih istočasno. Naša Parada učenja bo na dvorišču Vetrinjskega dvora v središču mesta v dopoldanskem času, spremljevalni dogodki pa tudi na drugih lokacijah.

Brezplačni tečaji

Andragoški zavod Maribor
- Ljudska univerza

Maistrova ulica 5, 2000 Maribor

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
T: +386 2 234 11 11
M: +386 51 356 560
F: +386 2 234 11 22

© 2012 Andragoški zavod Maribor - Ljudska univerza | Piškotki
Oblikovanje spletne strani: NAVDIH.NET, Izvedba: Lampret.net