Andragoški zavod Andragoški zavod - 90 let

Katalog izobraževanja 2017/2018

Katalog2017

Izkoristite ugodnosti!

Drugi o nas

Izjava iz ankete ob zaključku srednješolskega izobraževanja

"Sem zelo zadovoljna z vašim celotnim kolektivom in izobraževanjem. Še posebej pa moram pohvaliti vse profesorje, ki nam znajo pomagati in nas vzpodbujajo pri vsakem predmetu."

Več

e-novice

DA, želim BREZPLAČNO obveščanje o novostih!

samoevalvacija

Že v letu 2009 smo se vključili v projekt »Usposabljanje za uporabo modela samoevalvacije v svetovalnih središčih ISIO«, ki ga je Andragoški center Slovenije osnoval ob uvajanju modela presojanja in razvijanja kakovosti v mreži vseh svetovalnih središč za izobraževanje odraslih.

V začetku leta 2018 smo pripravili novo Samoevalvacijsko poročilo ISIO Maribor za leto 2017, ki je tokrat prvič zajemalo tudi opravljeno svetovalno delo partnerjev obeh svetovalnih projektov (torej tudi Ljudsko univerzo Slovenska Bistrica ter Vzgojno-izobraževalni zavod Antona Martina Slomška). Poročilo smo predstavili strateškemu svetu 21. 3. 2018. Predmet samoevalvacije je bilo trajanje svetovalnega procesa, uporaba svetovalnih pripomočkov ipd. Samoevalvacija nas je pripeljala do naslednjih ugotovitev:

  • čas trajanja svetovalnih storitev med ISIO svetovanjem in Svetovanjem zaposlenim se v ISIO Maribor bistveno ne razlikuje; kljub temu smo zaznali nekaj razlik: prva je ta, da znaša v ISIO delež svetovalnih obravnav do 30 minut 54,1 %, v Svetovanju zaposlenim pa je delež le-teh 43 %. Krepko višji - za 13,5 % je v ISIO delež zelo kratkih obravnav do 15 minut. V Svetovanju zaposlenim je - v primerjavi z ISIO - za 8,2 % višji delež obravnav od 46 do 60 minut. V Svetovanju zaposlenim so najpogostejše storitve od pol do ene ure, ob čemer je krepko višji obseg storitev od 31 do 45 minut (slednji znaša kar 37,3 %). Po drugi strani je v ISIO višji delež zelo dolgih svetovalnih obravnav, nad eno uro; znaša 3 %, v Svetovanju zaposlenim pa le 1,5 %. Interpretiramo lahko, da smo imeli v ISIO višji delež zelo kratkih in zelo dolgih svetovalnih obravnav;
  • svetovalci so povedali, da zgolj dolžina svetovalnega pogovora ni sinonim za kakovost. Kljub temu so strinjanje s trditvijo, da je daljši svetovalni pogovor obenem kakovostnejši, označili s povprečno oceno 4,0 na 6-stopenjski lestvici; polovica svetovalcev, s katerimi je bil opravljen intervju je menila, da traja daljši svetovalni pogovor več kot 45 minut, kratka svetovalna obravnava pa v razponu od 5 do 15 minut; polovica svetovalcev/svetovalk je menila, da je vključenost v dodatno izobraževanje vplivala na dolžino svetovalnega pogovora;
  • pri kazalniku strukturiranost smo analizirali uporabo svetovalnih pripomočkov v ISIO in Svetovanju zaposlenim. V ISIO smo svetovalne pripomočke uporabili v 30,44 % vseh opravljenih svetovalnih storitev. Prevladovali so trije pripomočki (izobraževalni načrt-preprost, izobraževalni načrt-individualni ter pripomoček za preverjanje znanja, priprava na teste). V Svetovanju zaposlenim smo svetovalne pripomočke uporabili v 35,76 % vseh opravljenih storitev. Daleč najpogosteje je bil uporabljen preprost izobraževalni načrt, sledil mu je izobraževalni načrt-individualni. V ISIO se pogosteje uporabljajo spletni vprašalniki za ugotavljanje in vrednotenje predhodno pridobljenega znanja ter vprašalniki na temo preverjanje znanja;
  • AZM-LU in LU Slovenska Bistrica sta - v sklopu integralnega ISIO - izvedla anketiranje skupno 42 svetovancev, ki so praviloma koristili vnovično oz. ponovno storitev na naslovu svetovalnega središča. Anketiranje je potekalo po telefonu. Rezultati ocenjevanja odnosa svetovalke do svetovancev, kakovosti pridobljenih informacij in predlaganih rešitev so bili v primeru obeh organizacij ocenjeni s povprečno oceno od 5,42 pa vse do 5,92 na 6-stopenjski lestvici, pri čemer je pomenila ocena 6,0 najvišjo možno stopnjo zadovoljstva. Ker so bile v vzorec anketiranja zajete povratne stranke upravičeno sklepamo, da so te stranke že v prvem kontaktu izrazile zaupanje v svetovalko in svetovalno središče.

Celotni povzetek samoevalvacijskega poročila ISIO Maribor za leto 2017 si lahko preberete tukaj.
 

Aktualno

Vabilo na testiranje pred vključitvijo v računalniški tečaj

Andragoški zavod Maribor – Ljudska univerza vabi na uvodno testiranje in svetovanje pred vključitvijo v brezplačni računalniški tečaj (Windows, Word, Excel), ki bo v ponedeljek, 3. 12. 2018 ob 16.00, v predavalnici 405, na Andragoškem zavodu Maribor, Maistrova ulica 5.

Brezplačni tečaj je namenjen zaposlenim starim nad 45 let z največ srednjo poklicno izobrazbo. Uvodno testiranje je pred vključitvijo v program obvezno. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 02/234 11 11.

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Javni razpis za sofinanciranje šolnin

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je objavil Javni razpis za sofinanciranje šolnin za dvig izobrazbene ravni.

Dodatne informacije: AZM-LU - Svetovalno središče, tel: 02 234 11 34, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Andragoški zavod Maribor
- Ljudska univerza

Maistrova ulica 5, 2000 Maribor

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
T: +386 2 234 11 11
M: +386 51 356 560
F: +386 2 234 11 22

© 2012 Andragoški zavod Maribor - Ljudska univerza | Piškotki
Oblikovanje spletne strani: NAVDIH.NET, Izvedba: Lampret.net