Andragoški zavod Andragoški zavod - 90 let

Katalog izobraževanja 2017/2018

Katalog2017

Izkoristite ugodnosti!

Drugi o nas

Natalija Polajžer
udeleženka na točki vseživljenjskega učenja

"Angleščino sem se začela učiti kot popolna začetnica, ker se mi zdi znanje jezika zelo pomembno. Všeč mi je, da učenje poteka prilagojeno mojim sposobnostim."

Več

e-novice

DA, želim BREZPLAČNO obveščanje o novostih!

 svetovalno sredisce

Komu je namenjena informativno-svetovalna dejavnost?
 
Različnim ciljnim skupinam odraslih:
 • zaposlenim, ki si želijo pridobiti ali nadgraditi formalno stopnjo izobrazbe ali pa se želijo izobraževati v neformalnih programih za potrebe dela;
 • brezposelnim, ki iščejo znanja za povečanje konkurenčnosti na trgu dela;
 • mlajšim odraslim, ki si šele oblikujejo poklicni cilj;
 • starejšim odraslim, ki se želijo izobraževati v programih splošnega neformalnega izobraževanja.
Poleg neposrednega svetovalnega dela, se v okviru dejavnosti svetovalnih središč trudimo tudi spremljati in razčlenjevati potrebe različnih ciljnih skupin po informiranju in svetovanju za izobraževanje in učenje.

 

V skladu s predhodnim dogovorom izvajamo tudi skupinska svetovanja za zaključene skupine. Zainteresiranim lahko ponudimo tudi možnost t. i. mobilnega obiska (na naslovu druge organizacije).

 

V skladu z Javnim razpisom za sofinanciranje dejavnosti informiranja in svetovanja v izobraževanju odraslih v letu 2018 so ciljne skupine v letu 2018 odrasli, ki niso zaposleni, med katere spadajo:

 • brezposelni,
 • osipniki,
 • priseljenci,
 • Romi,
 • starejši odrasli,
 • migranti,
 • invalidi,
 • obsojenci na prestajanju kazni zapora idr.
Andragoški zavod Maribor-Ljudska univerza je januarja 2018 - skupaj s konzorcijskim partnerjem Ljudsko univerzo Zavodom za kulturo in izobraževanje Slovenska Bistrica - uspešno kandidiral na zgoraj navedenem javnem razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Svetovalne aktivnosti po tem javnem razpisu bodo potekale do 30. 11. 2018. Storitve informiranja in svetovanja so brezplačne, saj dejavnost financira MIZŠ.
 
Ciljni skupini zaposlenih odraslih pa svetujemo v sklopu aktivnosti Javnega razpisa za financiranje dejavnosti informiranja in svetovanja ter za ugotavljanje in vrednotenje neformalno pridobljenega znanja od 2016 do 2022 (MIZŠ in ESS).
 
Varovanje osebnih podatkov
Za potrebe razvojne, znanstveno–raziskovalne dejavnosti in za potrebe poročanja Ministrstvu za izobraževanju, znanost in šport, ki sofinancira delovanje dejavnosti Svetovalnega središča Maribor ter dejavnosti Svetovanje za zaposlene (po razpisu za financiranje dejavnosti informiranja in svetovanja ter za ugotavljanje in vrednotenje neformalno pridobljenega znanja od 2016 do 2022) in s tem omogoča brezplačno svetovalno dejavnost, bomo stranke ob obisku naše organizacije, telefonskem klicu ali elektronski pošti na naslov naše organizacije prosili tudi za nekatere osebne podatke (ime, priimek, naslov, občina bivališča, kontaktne podatke, spol, starost, raven in vrsto dokončane izobrazbo ter leto njenega dokončanja, status na trgu dela, morebitno pripadnost ranljivim skupinam, osebne okoliščine). Osebne podatke bomo za potrebe poročanja posredovali v takšni obliki (agregirana oblika), da iz njih ne bo razvidna identiteta strank.

Stranka osebne podatke mora posredovati, če želi, da se zanjo opravi storitev. V nasprotnem primeru (ko zavrne posredovanje osebnih podatkov), ji storitve ne moremo zagotoviti. S posredovanimi podatki bomo ravnali v skladu z veljavno slovensko zakonodajo o varstvu osebnih podatkov in pravom Evropske unije.

Upravljavec osebnih podatkov je Andragoški center Slovenije, ki strokovno razvija in podpira brezplačno svetovalno dejavnost v izobraževanju odraslih. Agregirane podatke za potrebe izpolnjevanja pogodbe o sofinanciranju dejavnosti posreduje tudi Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007) ter Splošne uredbe o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679, UL L 119, 4. 5. 2016) je za zbirko osebnih podatkov o strankah na Andragoškem zavodu Maribor-Ljudski univerzi vzpostavljena Evidenca dejavnosti obdelave o strankah na Andragoškem zavodu Maribor-Ljudski univerzi.

Več o obdelavi osebnih podatkov, politiki varovanja osebnih podatkov, rokih hrambe, ipd. lahko preberete v Izjavi o zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani: www.acs.si in v prostorih Andragoškega centra Slovenije.

 
 

Aktualno

Vabilo na testiranje pred vključitvijo v računalniški tečaj

Andragoški zavod Maribor – Ljudska univerza vabi na uvodno testiranje in svetovanje pred vključitvijo v brezplačni računalniški tečaj (Windows, Word, Excel), ki bo v ponedeljek, 3. 12. 2018 ob 16.00, v predavalnici 405, na Andragoškem zavodu Maribor, Maistrova ulica 5.

Brezplačni tečaj je namenjen zaposlenim starim nad 45 let z največ srednjo poklicno izobrazbo. Uvodno testiranje je pred vključitvijo v program obvezno. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 02/234 11 11.

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Javni razpis za sofinanciranje šolnin

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je objavil Javni razpis za sofinanciranje šolnin za dvig izobrazbene ravni.

Dodatne informacije: AZM-LU - Svetovalno središče, tel: 02 234 11 34, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Andragoški zavod Maribor
- Ljudska univerza

Maistrova ulica 5, 2000 Maribor

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
T: +386 2 234 11 11
M: +386 51 356 560
F: +386 2 234 11 22

© 2012 Andragoški zavod Maribor - Ljudska univerza | Piškotki
Oblikovanje spletne strani: NAVDIH.NET, Izvedba: Lampret.net