Andragoški zavod Andragoški zavod - 90 let

Katalog izobraževanja 2018/2019

Katalog2018

 

Izkoristite ugodnosti!

Drugi o nas

Zdenka Vrečko, udeleženka v programu računalniška pismenost za odrasle

"Na izobraževanju sem se počutila super, tudi predavatelj se je zelo trudil z nami, tako da smo se lahko naučili to, kar nujno potrebujemo za nadaljnje življenje. Skratka, bilo je prijetno."

Več

e-novice

DA, želim BREZPLAČNO obveščanje o novostih!

 svetovalno sredisce

Komu je namenjena informativno-svetovalna dejavnost?
 
Različnim ciljnim skupinam odraslih:
 • zaposlenim, ki si želijo pridobiti ali nadgraditi formalno stopnjo izobrazbe ali pa se želijo izobraževati v neformalnih programih za potrebe dela;
 • brezposelnim, ki iščejo znanja za povečanje konkurenčnosti na trgu dela;
 • mlajšim odraslim, ki si šele oblikujejo poklicni cilj;
 • starejšim odraslim, ki se želijo izobraževati v programih splošnega neformalnega izobraževanja.
Poleg neposrednega svetovalnega dela, se v okviru dejavnosti svetovalnih središč trudimo tudi spremljati in razčlenjevati potrebe različnih ciljnih skupin po informiranju in svetovanju za izobraževanje in učenje.

 

V skladu s predhodnim dogovorom izvajamo tudi skupinska svetovanja za zaključene skupine. Zainteresiranim lahko ponudimo tudi možnost t. i. mobilnega obiska (na naslovu druge organizacije).

 

V skladu z Javnim razpisom za sofinanciranje dejavnosti informiranja in svetovanja v izobraževanju odraslih v letu 2018 so ciljne skupine v letu 2018 odrasli, ki niso zaposleni, med katere spadajo:

 • brezposelni,
 • osipniki,
 • priseljenci,
 • Romi,
 • starejši odrasli,
 • migranti,
 • invalidi,
 • obsojenci na prestajanju kazni zapora idr.
Andragoški zavod Maribor-Ljudska univerza je januarja 2018 - skupaj s konzorcijskim partnerjem Ljudsko univerzo Zavodom za kulturo in izobraževanje Slovenska Bistrica - uspešno kandidiral na zgoraj navedenem javnem razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Svetovalne aktivnosti po tem javnem razpisu bodo potekale do 30. 11. 2018. Storitve informiranja in svetovanja so brezplačne, saj dejavnost financira MIZŠ.
 
Ciljni skupini zaposlenih odraslih pa svetujemo v sklopu aktivnosti Javnega razpisa za financiranje dejavnosti informiranja in svetovanja ter za ugotavljanje in vrednotenje neformalno pridobljenega znanja od 2016 do 2022 (MIZŠ in ESS).
 
Varovanje osebnih podatkov
Za potrebe razvojne, znanstveno–raziskovalne dejavnosti in za potrebe poročanja Ministrstvu za izobraževanju, znanost in šport, ki sofinancira delovanje dejavnosti Svetovalnega središča Maribor ter dejavnosti Svetovanje za zaposlene (po razpisu za financiranje dejavnosti informiranja in svetovanja ter za ugotavljanje in vrednotenje neformalno pridobljenega znanja od 2016 do 2022) in s tem omogoča brezplačno svetovalno dejavnost, bomo stranke ob obisku naše organizacije, telefonskem klicu ali elektronski pošti na naslov naše organizacije prosili tudi za nekatere osebne podatke (ime, priimek, naslov, občina bivališča, kontaktne podatke, spol, starost, raven in vrsto dokončane izobrazbo ter leto njenega dokončanja, status na trgu dela, morebitno pripadnost ranljivim skupinam, osebne okoliščine). Osebne podatke bomo za potrebe poročanja posredovali v takšni obliki (agregirana oblika), da iz njih ne bo razvidna identiteta strank.

Stranka osebne podatke mora posredovati, če želi, da se zanjo opravi storitev. V nasprotnem primeru (ko zavrne posredovanje osebnih podatkov), ji storitve ne moremo zagotoviti. S posredovanimi podatki bomo ravnali v skladu z veljavno slovensko zakonodajo o varstvu osebnih podatkov in pravom Evropske unije.

Upravljavec osebnih podatkov je Andragoški center Slovenije, ki strokovno razvija in podpira brezplačno svetovalno dejavnost v izobraževanju odraslih. Agregirane podatke za potrebe izpolnjevanja pogodbe o sofinanciranju dejavnosti posreduje tudi Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007) ter Splošne uredbe o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679, UL L 119, 4. 5. 2016) je za zbirko osebnih podatkov o strankah na Andragoškem zavodu Maribor-Ljudski univerzi vzpostavljena Evidenca dejavnosti obdelave o strankah na Andragoškem zavodu Maribor-Ljudski univerzi.

Več o obdelavi osebnih podatkov, politiki varovanja osebnih podatkov, rokih hrambe, ipd. lahko preberete v Izjavi o zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani: www.acs.si in v prostorih Andragoškega centra Slovenije.

 
 

Aktualno

Brezplačni tečaji

Voščilo in obvestilo

 

 

Andragoški zavod Maribor-Ljudska univerza bo od 24. decembra 2018 do 2. januarja 2019 zaprt.

Andragoški zavod Maribor
- Ljudska univerza

Maistrova ulica 5, 2000 Maribor

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
T: +386 2 234 11 11
M: +386 51 356 560
F: +386 2 234 11 22

© 2012 Andragoški zavod Maribor - Ljudska univerza | Piškotki
Oblikovanje spletne strani: NAVDIH.NET, Izvedba: Lampret.net