Andragoški zavod Andragoški zavod - 90 let

Računalniški tečaji

Katalog izobraževanja 2018/2019

Katalog2018

 

Izkoristite ugodnosti!

Drugi o nas

Silva Belak, udeleženka v programu računalniška pismenost za odrasle

"Ker se z računalnikom srečujem prvič, sem predavateljem zelo hvaležna za pomoč."

Več

e-novice

DA, želim BREZPLAČNO obveščanje o novostih!

android

Pred leti je veljalo, "Če te ni na spletu, ne obstajaš!". Takrat se je dojemanje prisotnosti na internetu nanašalo predvsem na spletne strani in e-pošto. Danes posamezniki, podjetja in druge oblike organizacij, prepoznavajo da Facebook, Twitter in drugih oblike družbenih medijev ne predsatvljajo le zabave, ampak so vedno bolj tudi resno poslovno orodje in vir novih poslovnih priložnosti.

Vedno več aktivnosti na spletu, tako posameznikov kot poslovnih uporabnikov, se odvija na osnovi tehnologij in principov družbenih medijev, v svetu spletnih socialnih omrežij. Pripravili smo delavnico za posameznike, podjetja in organizacije, ki se zavedajo pomena in napredka informacijskih tehnologij v zasebnem in poslovnem življenju in želijo na tem področju slediti trendom in potrebam časa.

Potrebno predznanje: Osnovno poznavanje svetovnega spleta.

 
 
 

V okviru delavnice se boste seznanili s praktičnimi rešitvami, kako na preprost in cenovno dostopen način izdelat učinkovito spletno predstavitev, oziroma jo nadgraditi s funkcionalnostmi in principi družbenih medijev, ne da bi za to morali veliko plačat. Dolgoročen učinek udeležbe na naši delavnici, vam bo pomagal pri izgradnji privlačne spletne podobe, tako posameznika na začetku karierne poti ali iskalca zaposlitve, kot podjetja ali neprofitne organizacije s ciljem izgradnje skupnosti uporabnikov in vzdrževanja dolgoročnih odnosov s strankami, kupci in podporniki.

Zakaj?

Ste posameznik, na začetku kariere, ali iskalec zaposlitve in želite poskrbeti za svojo osebno predstavitev na svetovnem spletu, saj se zavedate kadrovski delavci v resnih podjetjih vse pogosteje svoje bodoče zaposlene "preverjajo" tudi na svetovnem spletu?

Kaj?

Za vas smo pripravili izobraževanje v okviru katere se boste seznanili z možnostmi preprostih in uporabnikom prijaznih spletnih tehnologij, za izgradnjo privlačnih in učinkovitih spletnih predstavitev. Danes so posameznikom, podjetjem in organizacijam za te namene na razpolago raznovrstna brezplačna, pa pogosto spregledana spletna orodja, kot so spletni dnevniki in različna spletna socialna omrežja, vse skupaj poznano tudi pod imenom družbeni mediji.

V okviru delavnice boste spoznali in se naučili vse potrebno za:

samostojno izdelavo enostavne in brezplačne, pa vendar učinkovite spletne strani,enpostavno postavitev ali dopolnitev spletne strani z brezplačnimi tehnologijami družbenih medijev, kot so spletni dnevniki (blogi),samostojno registracijo in upravljanje internetne domene,učinkovito uporabo spletnih dnevnikov in drugih tehnologij družbenih medijev za pridobivanje novih strank in kupcev,učinkovito povezavo spletne strani z družabnimi omrežji Facebook, Twitter, Linkedin, s katerimi boste lažje dosegli zainteresirane javnosti in pritegnili nove stranke, bodoče kupce, podpornike in donatorje, ali pa prepričali bodoče delodajalce,samostojno in brezplačno uporabo spletnih tehnologij družbenih medijev za vzpostavitev stikov s tistimi, ki jih vaše storitve in proizvodi zanimajo,izgradnjo učinkovitih odnosov s potencialnimi uporabniki, s ciljem, da jih v prihodnosti spremenite v kupce svojih storitev in proizvodov.

Kako?

Izobraževanje bo izvedeno v obliki predavanj in praktičnega dela v računalniški učilnici.

V okviru delavnice/tečaja/izobraževanja, se boste seznanili z pomenom nastopa posameznika, podjetja ali NPO, na spletu in družbenih medijih in možnostih, ki jih nove spletne tehnologije ponujajo posameznikom, podjetjem in organizacijam najrazličnejših velikosti. Ob praktičnem delu se boste naučili uporabljati brezplačne tehnološke rešitve, primerne za izdelavo samostojnih spletnih strani, nadgradnjo le teh s funkcionalnostmi in principi družbenih medijev. Udeleženci se bodo po potrebi seznanili z vsemi potrebnimi informacijami in podrobnostmi povezanimi z administrativnim urejanjem internetne domene podjetja in različnimi možnostmi gostovanja spletnih strani, ter s tem povezanimi podrobnostmi in pastmi. Na osnovi osvojenega znanja in pridobljenih informacij, se boste pri upravljanju svojega internetnega nastopa samostojni, privarčevali pa boste pogosto visoke stroške, ki jih zaračunavajo izdelovalci, oblikovalci in gostitelji spletnih strani.

Praktično delo bo izvedeno na ta način, da bodo udeleženci v času trajanja delavnice samostojno vzpostavili delujočo spletno stran s pomočjo brezplačnih tehnologij spletnih dnevnikov. Na spletnem dnevniku (blogu) temelječo spletno stran, mogoče takoj uporabiti kot samostojno spletno predstavitev podjetja, organizacije, dejavnosti, storitev in izdelkov. Če pa z spletno predstavitvijo podjetja že razpolagate, pa boste spletni dnevnik kot orodje sodobnega spletnega komuniciranja lahko vključili v že obstoječo spletno stran. Spletno predstavitev bomo dodatno povezali z znanimi spletnimi socialnimi omrežji (Facebook, Twitter, LinkedIn) in tako vzpostavili izhodišče za izgradnjo spletne skupnosti podpornikov, kupcev in tistih, ki bi to lahko postali v prihodnosti.

Izobraževanje bo izvedeno v 3 srečanjih po 5 ur, med posameznimi srečanji bo udeležencem omogočeno sodelovanje in pomoč v spletni učilnici.

Kaj boste z udeležbo na izobraževanju pridobili?

zmanjšanje stroškov za nastop vašega podjetja oziroma organizacije na spletu,brezplačno delujočo spleto stran, ki jo boste lahko uporabili kot orodje pridobivanja novih strank, kupcev in podpornikov,povečanje prodaje in prihodkov,učinkovito brezplačno dopolnitev obstoječe spletne strani s tehnologijami družbenih medijev, s čimer boste lahko povečali obisk vaše spletne strani in si izboljšali možnosti pridobivanja novih kupcev preko spleta,izboljšali boste nastop vašega podjetja ali organizacije v spletu in poskrbeli za prepričljivejšo podobo pri končnih uporabnikih, strankah in kupcih.posamezniki na začetku karierne poti ali iskalci zaposlitve boste pridobili osebno spletno stran s katero boste med pri kadrovskih delavcih bolj opazni in prepričljivi.

Komu je izobraževanje namenjeno?

malim podjetnikom, posameznikom na začetku podjetniške poti, ki še preverjate podjetniško idejo, pa bi za predstavitev svojih storitev in proizvodov potrebovali cenovno dostopno, privlačno in učinkovito internetno/spletno stran,samostojnim podjetnikom, malim podjetjem, društvom in drugim neprofitnim organizacijam, ki ugotavljajo, da jim spletna stran predstavlja predvsem strošek, ne prinaša pa novih strank in kupcev,srednje velikim podjetjem in vodstvenim delavcem v podjetju, ki se zavedajo pomena nastopa in podobe podjetja na svetovnem spletu, pa želijo pomoč pri prvih korakih v svetu družbenih medijev,vodstvom NPO (društvom ipd.), ki v času recesije in gosp. krize vedno pogosteje prevzemajo podjetniško miselnost in pristope v iskanju in pridobivanju podpornikov in potrebnih virov in v spletnih tehnologijah družbenih medijev prepoznavajo dostopne in učinkovite dopolnitve zastavljenih strategij trženjskega komuniciranja,posameznikom, iskalcem zaposlitve, ki jim pomen "osebne blagovne znamke" ni tuj, ter se zavedajo, da jih okolica, delodajalci ipd., ocenjuje tudi na osnovi njihove podobe na internetu.

 
 

Cena

Polna cena znaša 320 EUR.
 
Trenutno ponujamo 50% popusta in za udeležbo na delavnici odštejete le 160 EUR.

 
 

Aktualno

Vabimo k sodelovanju v Tednu vseživljenjskega učenja (TVU)

Vse zainteresirane ustanove, društva in posameznike prijazno vabimo k soustvarjanju TVU in Parade učenja.
Tudi v letu 2019 na AZM-LU prevzemamo vlogo regionalnega koordinatorja TVU, ki bo potekal od 10. do 19. maja 2019, v razširjenem terminu pa do konca junija. TVU je vseslovenski festival učenja, s katerim opozarjamo na vseprisotnost in pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Skupaj s sodelujočimi ustanovami Mariborčanom vsako leto ponudimo številne brezplačne izobraževalne dogodke, predstavitve, delavnice, predavanja, razstave, dneve odprtih vrat ipd.

To je priložnost, da se tudi vi predstavite širši javnosti ter prispevate k širjenju kulture vseživljenjskega učenja v Mariboru in širše. Sodelujete lahko s svojimi izobraževalnimi, informativnimi in promocijskimi dogodki, ki so odprti za vse ali namenjeni zaključenim skupinam. Morda imate v času festivala že načrtovane kakšne dogodke in jih lahko priključite TVU.
Za prijave k sodelovanju in informacije smo na voljo na: 02 234 11 30, 041 776 834, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Vabljeni tudi k sodelovanju na Paradi učenja (sreda, 15. maj), kjer lahko na stojnici, na odru ali z delavnico predstavite svojo dejavnost. Gre za enodnevni festivalski dogodek za promocijo vseživljenjskega učenja v okviru TVU in se dogaja v večjih slovenskih mestih istočasno. Naša Parada učenja bo na dvorišču Vetrinjskega dvora v središču mesta v dopoldanskem času, spremljevalni dogodki pa tudi na drugih lokacijah.

Brezplačni tečaji

Andragoški zavod Maribor
- Ljudska univerza

Maistrova ulica 5, 2000 Maribor

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
T: +386 2 234 11 11
M: +386 51 356 560
F: +386 2 234 11 22

© 2012 Andragoški zavod Maribor - Ljudska univerza | Piškotki
Oblikovanje spletne strani: NAVDIH.NET, Izvedba: Lampret.net