Andragoški zavod Andragoški zavod - 90 let

Katalog izobraževanja 2018/2019

Katalog2018

 

Izkoristite ugodnosti!

Drugi o nas

Izjava iz ankete ob zaključku srednješolskega izobraževanja

"Delajte še naprej tako dobro, kvalitetno in prijazno, da se bomo še naprej radi vračali nazaj in vas predlagali tudi drugim."

Več

e-novice

DA, želim BREZPLAČNO obveščanje o novostih!

bralni klub-spletka207
 

»Tako je včasih videti, kakor da človeštvo od prvega pobliska zavesti skozi stoletja pripoveduje samo sebi, v milijon variantah, vzporedno z dihanjem svojih pljuč in z ritmom svojega utripa, ves čas isto pripoved. Ta pa nekako želi, kakor pripovedovanje legendarne Šeherezade, preslepiti rablja, da bi odložil neizprosno tragično usodo, ki nam grozi, in nadaljuje iluzijo življenja in trajanja.«

Ivo Andrić, iz pisateljevega govora ob prevzemu Nobelove nagrade, 1961

 
 
 

Opis bralnega kluba

Soočanja s polpreteklo in preteklo zgodovino, ki je tako tragično zaznamovala časovne in prostorske koordinate naših življenj, bodo rdeča nit srečanj v bralnem klubu »Osmišljanje nesmisla«. Kako osmisliti in dojeti svet, ki so ga vojne 20. stoletja na naših prostorih razklale, razbile, sesule, raztreščile na tisoče drobcev z vojno za vselej zaznamovanih človeških usod ... kako razumeti in preboleti grozljivo čustveno razdejanje, ki ga vojne puščajo v ljudeh?

Z osmišljanji tragične zgodovine se bomo srečevali v 10 izjemnih literarnih delih umetnikov s področja bivše Jugoslavije in slovenskega zamejstva:

1. Goran Vojnović: Jugoslavija, moja dežela

2. Maja Haderlap: Angel pozabe

3. Mehmedalija Alić: Nihče

4. Ivana Simić Bodrožić: Hotel Zagorje

5. Mirjana Bobić Mojsilović: Dnevnik srbske gospodinje

6. Žarko Laušević: Leto mine, dan nikoli

7. Miljenko Jergović: Sarajevski marlboro

8. Andrej Nikolaidis: Mimesis

9. Melinda Nadj Abonji: Golobi vzletijo

10. Igor Štiks: Elijev stol

 

»Biti človek, rojen brez svoje vednosti in brez svoje volje, vržen v ocean bivanja. Morati plavati. Obstajati. Nositi identiteto. Zdržati atmosferski pritisk vsega okoli sebe, vse trke, nepredvidljiva in nepredvidena ravnanja, svoja in tuja, ki ponajvečkrat niso v skladu z našimi močmi. Povrh vsega pa je treba zdržati še svojo misel o vsem tem. Na kratko: biti človek.«

Ivo Andrić, iz pisateljevega govora ob prevzemu Nobelove nagrade, 1961

 

Osnovna pravila in "kodeks" članov bralnega kluba najdete tukaj. 

 

Trajanje 

Srečanje članov bralnega kluba poteka enkrat mesečno. 

 

 
 

Cena

Udeležba v bralnem klubu je brezplačna. 

 

 

 

Aktualno

Vabimo k sodelovanju v Tednu vseživljenjskega učenja (TVU)

Vse zainteresirane ustanove, društva in posameznike prijazno vabimo k soustvarjanju TVU in Parade učenja.
Tudi v letu 2019 na AZM-LU prevzemamo vlogo regionalnega koordinatorja TVU, ki bo potekal od 10. do 19. maja 2019, v razširjenem terminu pa do konca junija. TVU je vseslovenski festival učenja, s katerim opozarjamo na vseprisotnost in pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Skupaj s sodelujočimi ustanovami Mariborčanom vsako leto ponudimo številne brezplačne izobraževalne dogodke, predstavitve, delavnice, predavanja, razstave, dneve odprtih vrat ipd.

To je priložnost, da se tudi vi predstavite širši javnosti ter prispevate k širjenju kulture vseživljenjskega učenja v Mariboru in širše. Sodelujete lahko s svojimi izobraževalnimi, informativnimi in promocijskimi dogodki, ki so odprti za vse ali namenjeni zaključenim skupinam. Morda imate v času festivala že načrtovane kakšne dogodke in jih lahko priključite TVU.
Za prijave k sodelovanju in informacije smo na voljo na: 02 234 11 30, 041 776 834, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Vabljeni tudi k sodelovanju na Paradi učenja (sreda, 15. maj), kjer lahko na stojnici, na odru ali z delavnico predstavite svojo dejavnost. Gre za enodnevni festivalski dogodek za promocijo vseživljenjskega učenja v okviru TVU in se dogaja v večjih slovenskih mestih istočasno. Naša Parada učenja bo na dvorišču Vetrinjskega dvora v središču mesta v dopoldanskem času, spremljevalni dogodki pa tudi na drugih lokacijah.

Brezplačni tečaji

Andragoški zavod Maribor
- Ljudska univerza

Maistrova ulica 5, 2000 Maribor

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
T: +386 2 234 11 11
M: +386 51 356 560
F: +386 2 234 11 22

© 2012 Andragoški zavod Maribor - Ljudska univerza | Piškotki
Oblikovanje spletne strani: NAVDIH.NET, Izvedba: Lampret.net