Andragoški zavod Andragoški zavod - 90 let

Katalog izobraževanja 2018/2019

Katalog2018

 

Izkoristite ugodnosti!

Drugi o nas

udeleženec v programu ekonomski tehnik (Izjava iz ankete ob zaključku srednješolskega programa)

"Vaš zavod bi priporočil tudi drugim, ker je bilo zelo dobro in domače smo bili kot ena velika družina, vsaj v našem razredu smo bili super ljudje, ki smo si med seboj pomagali in vzpodbujali... sedaj končujemo in mi je resnično kar malo žal ..."

Več

e-novice

DA, želim BREZPLAČNO obveščanje o novostih!

V skladu s pogoji javnega razpisa Svetovanje za odrasle 2015 je svetovanje namenjeno predvsem:

  • brezposelnim, starim 50 let in več, ki imajo dokončano največ 4-letno srednjo šolo,
  • mlajšim odraslim, ki so zgodaj opustili šolanje (do 27. leta) – z zaključeno OŠ in tudi z zaključeno srednjo poklicno izobrazbo (IV. stopnja),
  • migrantom, priseljencem in Romom, ki imajo dokončano največ 4-letno srednjo šolo ter
  • zaposlenim, starejšim od 45 let, ki imajo prav tako dokončano največ 4-letno srednjo šolo(aktivnosti potekajo v sodelovanju z Mariborsko livarno Maribor, vabimo pa tudi zaposlene iz drugih podjetij). 

Kratek opis operacije:

Predmet javnega razpis so svetovalni pogovori o možnostih izobraževanja ali učenja odraslih. Z vsakim udeležencem svetovanja izdelamo osebni svetovalni načrt. Če je smiselno, izvedemo postopek ugotavljanja in vrednotenja neformalno pridobljenega znanja; naredimo tudi pregled nad znanji in spretnostmi, ki so si jih osebe že pridobile. Udeležencem svetovanja lahko nudimo pomoč pri pripravi Europass-življenjepisa in Europass-jezikovne izkaznice, ponudbe in vloge za zaposlitev ter pomoč pri pripravi portfolija. Udeležence spremljamo na njihovi poti izobraževanja, učenja in / ali iskanje zaposlitve.

 

Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov v obdobju 2007 – 2013, 3. razvojne prioritete: Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja; prednostne usmeritve 3.1: Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistemov izobraževanja in usposabljanja. Projekt delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Andragoški zavod Maribor-Ljudska univerza je uspešno kandidiral na Javnem razpisu za sofinanciranje svetovanja za odrasle 2015, kar pomeni, da so storitve svetovanja brezplačne.

 Rezultati projekta:

V proces svetovanja smo od 20. 3. do vključno 30. 10. 2015 uspeli vključiti 152 udeležencev svetovanja. Skupno smo izvedli 482 svetovalnih storitev, kar pomeni, da je bilo - poleg 152 prvih obravnav - izvedenih še 330 ponovnih storitev svetovanja.

V podjetju Mariborska livarna Maribor smo izvedli trinajst svetovalnih obiskov. Svetovanja v podjetju se je udeležilo 32 zaposlenih z največ 4-letno srednjo šolo in večinoma starejših od 45 let.

Poleg individualnih storitev smo izvedli tudi 5 oblik skupinskega informiranja (v vse skupine je bilo vkljuečnih skupno 49 udeležencev).

Rezultati glede promocije kažejo vzpostavitev pričujoče spletne (pod)strani, izdelavo mape in letaka, sodelovanje na dogodkih partnerjev, na radijski postaji, v TV-oddaji ipd.

Na ravni udeleženca lahko govorimo o sledečih rezultatih:

- 25 udeležencev svetovanja se je vključilo ali nadaljevalo izobraževanje v okviru javnoveljavnih programov izobraževanja (od tega 14 v programu Osnovne šole za odrasle, 5 udeležencev v programu srednjega strokovnega izobraževanja, 1 udeleženec v programu srednjega poklicnega izobraževanja in 5 oseb v programu Začetne integracije priseljencev);

- 4 udeleženci so se odločili za pridobitev nacinalne poklicne kvalifikacije;

- 2 udeleženca svetovanja sta se odločila za pridobitev javne listine;

- 31 udeležencev svetovanja se je vključilo v druge oblike izobraževanja / usposabljanja, od tega največ za različne oblike računalniškega izobraževanja in druge neformalne programe za osebni razvoj ter tudi programe za delo / poklic;

- 6 udeležencev svetovanja je tekom svetovalnega procesa navedlo podatek, da se je zaposlilo (ta podatek vključuje tudi začasno delo preko podjemne pogodbe...);

- pri 84 udeležencih svetovanja smo kot rezultat označili kategorijo drugo (12 oseb si je pridobilo mnenje o pridobljenih kompetencah s področja IKT, 11 oseb za mnenje o pridobljenih kompetencah znanja nemškega jezika; 20 oseb se je vključijo v samostojno učenje v Središču za samostojno učenje; najmanj 41 oseb je navedlo kot rezultat boljšo informiranost z izobraževalno ponudbo itd.

 

 

 

Aktualno

Vabimo k sodelovanju v Tednu vseživljenjskega učenja (TVU)

Vse zainteresirane ustanove, društva in posameznike prijazno vabimo k soustvarjanju TVU in Parade učenja.
Tudi v letu 2019 na AZM-LU prevzemamo vlogo regionalnega koordinatorja TVU, ki bo potekal od 10. do 19. maja 2019, v razširjenem terminu pa do konca junija. TVU je vseslovenski festival učenja, s katerim opozarjamo na vseprisotnost in pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Skupaj s sodelujočimi ustanovami Mariborčanom vsako leto ponudimo številne brezplačne izobraževalne dogodke, predstavitve, delavnice, predavanja, razstave, dneve odprtih vrat ipd.

To je priložnost, da se tudi vi predstavite širši javnosti ter prispevate k širjenju kulture vseživljenjskega učenja v Mariboru in širše. Sodelujete lahko s svojimi izobraževalnimi, informativnimi in promocijskimi dogodki, ki so odprti za vse ali namenjeni zaključenim skupinam. Morda imate v času festivala že načrtovane kakšne dogodke in jih lahko priključite TVU.
Za prijave k sodelovanju in informacije smo na voljo na: 02 234 11 30, 041 776 834, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Vabljeni tudi k sodelovanju na Paradi učenja (sreda, 15. maj), kjer lahko na stojnici, na odru ali z delavnico predstavite svojo dejavnost. Gre za enodnevni festivalski dogodek za promocijo vseživljenjskega učenja v okviru TVU in se dogaja v večjih slovenskih mestih istočasno. Naša Parada učenja bo na dvorišču Vetrinjskega dvora v središču mesta v dopoldanskem času, spremljevalni dogodki pa tudi na drugih lokacijah.

Brezplačni tečaji

Andragoški zavod Maribor
- Ljudska univerza

Maistrova ulica 5, 2000 Maribor

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
T: +386 2 234 11 11
M: +386 51 356 560
F: +386 2 234 11 22

© 2012 Andragoški zavod Maribor - Ljudska univerza | Piškotki
Oblikovanje spletne strani: NAVDIH.NET, Izvedba: Lampret.net