Skoči na glavno vsebino
Select Page
100 let AZM
Logotip - center za razvoj kadrov Korak

Dokažite svoje znanje

Imate znanje in izkušnje z določenega področja, vendar nimate formalne izobrazbe? Izkoristite nacionalno poklicno kvalifikacijo kot naložbo v vašo prihodnost in pot do novih priložnosti.

Nacionalna poklicna kvalifikacija je formalno priznana strokovna usposobljenost, ki je potrebna za opravljanje poklica in vam omogoča formalno potrditev neformalno pridobljenega znanja in pridobitev javno veljavne listine – potrdila »certifikat« za spretnosti in znanja, ki jih že imate in so potrebna za opravljanje določenega poklica.

Kako do nacionalne poklicne kvalifikacije?

Pred državno komisijo morate dokazati, da obvladate določena strokovna znanja, ki ste jih pridobili z neformalnim učenjem. Prav tako morate za pridobitev formalno priznane usposobljenosti dopolniti 18 let in izpolnjevati vstopne in druge posebne pogoje, ki so navedeni na spletni strani Nacionalnega informacijskega središča.

Vaša naloga za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije pa bo tudi pripraviti portfolio oziroma zbirno mapo z življenjepisom, dokazili o morebitnih delovnih izkušnjah, izpopolnjevanju znanja, referencah…

Podpora svetovalcev

Na tej poti do pridobitve nacionalne poklicne kvalifikacije vam bodo pomagali naši izkušeni svetovalci. Odlikujejo nas večletne izkušnje, kakovost dela, strokovnost in prilagodljivost vašim željam in potrebam.

Odprite si vrata

Pridobite več možnosti za zaposlitev ali napredovanje v poklicu – z nacionalno poklicno kvalifikacijo! Za podrobnejše informacije nas pokličite na telefonsko številko 02 234 11 12 ali nam pišite na elektronski naslov Neza.Bojnec@azm-lu.si.

 

Izbrano za vas

Na Andragoškem zavodu Maribor – Ljudski univerzi nudimo raznovrstno izobraževalno ponudbo prilagojeno različnim ciljnim skupinam. Tu lahko na enem mestu najdete vse vsebine, ki so namenjene posebej vam.
Dostopnost